Pehmeä broilerinmaksapatee

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeä broilerinmaksapatee

Broilerinmaksapatee sekoitetaan sauvasekoittimella ja sen annetaan jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi sinappisillin ja keitettyjen perunoiden kanssa osana joulun ajan ateriaa. Patee sopii myös ruokalahjaksi!

Ainekset

1 300 g pakastebroilerinmaksaa
2 1 silputtu sipuli
3 1 - 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 6 - 8 anjovisfileetä
5 1 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippuria
7 0,5 tl timjamia
8 100 g pehmeää voita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 18 g
Proteiinia 71 g
Rasvaa 98 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 5152
Energiaa kcal 1231

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa sulaneista maksoista jänteet pois. Sulata 1 rkl voita pannulla. Paista maksapaloja ja sipulisilppuja kunnes sipuli on pehmeää. Maksa saa olla kypsää, mutta sisältä vaaleanpunaista. Lisää anjovikset ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää voi nokareina pannulle. Pyöräytä massa sileäksi sauvasekoittimella, siirrä tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5