Pataleipä riisipuurosta

15.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pataleipä riisipuurosta

Keitä iso kattilallinen riisipuuroa ja sujauta osa mehevään jouluiseen pataleipään. Hyödynnä tähän riisipuuron jämät!

Ainekset

1 kappale
1 4 dl riisipuuroa
2 1 dl manteleita (kuorellisia)
3 2,5 dl vettä
4 0,3 pakettia (1/3 pkt) hiivaa
5 1 tl jauhettua inkivääriä
6 2 tl suolaa
7 1,5 rkl hunajaa
8 1,5 dl kaurahiutaleita
9 0,5 dl kuivattuja karpaloita
10 9 dl hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
1 1 rkl öljyä tai kananmunaa
2 1 rkl kaurahiutaleita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 420 g
Proteiinia 100 g
Rasvaa 76 g
Kuitua 42 g
Energiaa kJ 11640
Energiaa kcal 2782

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaapissa ollutta puuroa, lämmitä se haaleaksi ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, kaurahiutaleet ja riisipuuro. Sekoita. Lisää karpalot ja mantelit. Vaivaa jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota 45–60 minuuttia.

Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreä leipä ja jätä se liinan alle lepäämään. Laita kannellinen uunipata (noin 3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen. Kun uuni ja pata ovat kuumenneet, ota pata uunista. Jos leipä on kohonnut paljon, muotoile se uudelleen. Öljyä pata kevyesti ja aseta leipä varovasti pataan. Voitele pinta öljyllä tai kananmunalla ja ripota kaurahiutaleita päälle.

Paista leipää ensin kannen alla uunissa 15 minuuttia ja sitten ilman kantta noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä padassa 5 minuuttia. Siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5