Pasta-lohisalaatti

21.4.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pasta-lohisalaatti

Sitruunaa, hunajaa ja tuoretta basilikaa sisältävä pasta-lohisalaatti maistuu vieraillekin! Voit tehdä salaatin puoliksi valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ainekset

12 annosta
1 500 g penne-pastaa
Kastike
1 1,5 dl rypsiöljyä
2 1,5 dl oliiviöljyä
3 1 dl valkoista balsamiviinietikkaa
4 1 sitruunan mehu
5 1 ruukku basilikaa
6 1 - 2 kpl murskattua valkosipulinkynttä
7 2 tl suolaa
8 1 tl mustapippuria
9 2 tl hunajaa
Salaattiin
1 300 g kylmäsavulohta
2 2 nippua retiisejä
3 1 nippu tilliä
4 1 kurkku
5 4 rkl kapriksia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 356 g
Proteiinia 9 g 111 g
Rasvaa 27 g 323 g
Kuitua 2 g 25 g
Energiaa kJ 1 668 20017
Energiaa kcal 399 4784

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kapriksia

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Piknik
Ruokatyypit Salaatit, Pastaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Mittaa öljyt kulhoon ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Lisää balsamiviinietikka, sitruunamehu, hunaja, silputtu basilika ja mausteet. Sekoita kastike hieman jäähtyneen  pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia ja sekoittele välillä.

Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi. Viipaloi retiisit, kuutioi kurkku ja silppua tilli. Sekoita ainekset pastan joukkoon. Ripottele pinnalle kapriksia ja tillisilppua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5