Pashaleivokset

21.3.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pashaleivokset

Pääsiäisen maukkaimmat leivokset valmistuvat lehtitaikinalevyistä ja appelsiinituorejuustosta.

Ainekset

12 kappaletta
1 3 lehtitaikinalevyä
Täyte
1 2 dl kuohukermaa
2 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
3 2 rkl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 0,5 sitruunan raastettu kuori
6 3 rkl rusinoita
7 3 rkl mantelirouhetta
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 97 g
Proteiinia 2 g 25 g
Rasvaa 16 g 193 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 775 9299
Energiaa kcal 185 2223

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen taikinalevy neljään palaan. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä kunnolla. Halkaise levyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunakuoriraasteella. Sekoita joukkoon rusinat ja mantelirouhe. Nostele joukkoon kermavaahto. Lusikoi täytettä leivonnaisten väliin. Koristele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos tuorejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5