Parsapiiras

23.4.2015
13 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsapiiras

Keväinen parsapiiras maistuu juhlissa ja kruunaa brunssin tai illanvieton ystävien kanssa – kokeile myös herkullisena lounaana salaatin kera. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Ainekset

4 annosta
1 100 g voita
2 0,5 dl parmesaanijuustoraastetta
3 2,5 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl suolaa
5 2 rkl kylmää vettä
Täyte
1 1 nippu vihreää parsaa
2 1 dl parmesaanijuustoraastetta
3 150 g ranskankermaa
4 100 g yrttituorejuustoa
5 2 - 3 kananmunaa
6 3 rkl hienonnettua basilikaa
7 0,75 tl suolaa
8 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 131 g
Proteiinia 17 g 68 g
Rasvaa 43 g 171 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 2 442 9766
Energiaa kcal 584 2334

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.

Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Keitä parsoja 5–6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa tyvipuolen palat sentin viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan, lisää munat, parmesaani, basilika ja suola. Mausta seos pippurilla.

Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 23–26 cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina vuokaan niin, että piiraaseen tulee 2–3 cm:n reunat. Pane parsapalat vuoan pohjalle, kaada päälle tuorejuustoseos. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, lisää päälle parsatangot ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5