Parsamousse

23.4.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsamousse

Parsamousse aloittaa keväisen aterian tyylikkäästi. Jaa mousse suoraan tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kera – vaikkapa äitienpäivän aterialla. Herkullista!

Ainekset

4 annosta
1 400 g vihreää parsaa
2 2 liivatelehteä
3 0,5 dl valkoviiniä (tai omenamehua)
4 100 g tuorejuustoa
5 1 rkl sitruunanmehua
6 1 suolaa
7 ripaus mustapippuria
8 1,5 dl vispikermaa
9 silputtua ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 14 g
Proteiinia 6 g 22 g
Rasvaa 18 g 74 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 846 3383
Energiaa kcal 202 809

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta parsat monitoimikoneessa, jätä halutessasi muutamia nuppuja koristeeksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto jäähtyneeseen parsasoseeseen. Mausta seos suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla. Liuota pehmeät liivatelehdet kiehuvaan viiniin tai mehuun. Valuta liuos ohuena nauhana parsasoseen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kääntele sekaan kermavaahto.

Jaa mousse tarjoilukuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mousse parsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5