Parsakaalipitsa

22.3.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaalipitsa

Parsakaali sopii erinomaisesti pitsaan. Herkullisen täytteen kruunaa pestokastike ja mozzarellaraaste.

Ainekset

2 annosta
1 1,5 dl vettä
2 15 g hiivaa
3 ripaus sokeria
4 ripaus suolaa
5 2 rkl oliiviöljyä
6 3 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 400 g parsakaalia
2 1,5 rkl oliiviöljyä
3 3 rkl pestokastiketta
4 2 dl mozzarellaraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 74 g 147 g
Proteiinia 32 g 64 g
Rasvaa 50 g 99 g
Kuitua 9 g 18 g
Energiaa kJ 3 656 7311
Energiaa kcal 874 1747

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot. Alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Poista pala parsakaalin varresta ja kuori varsi. Paloittele parsakaali ja kypsennä suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele öljyä pohjille ja levitä päälle pesto. Nostele päälle parsakaalit ja juustoraaste. Paista pitsoja 250-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Arto Vuohelainen
© SOK
Avainsanat: parsakaali pitsa pizza
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5