Parsakaali-poropiiras

3.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaali-poropiiras

Ainekset

8 palaa
Piiraspohja:
1 100 g rasvaa
2 3 dl jauhoja
3 0,5 prk kermaviiliä
4 1 tl leivinjauhetta
Tai
1 1 annos valmista piiraspohjataikinaa
Täyte:
1 500 g parsakaalia
2 100 g kylmäsavuporoa
3 2 dl maitoa
4 200 g sulatejuustoa
5 2 kananmunaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 174 g
Proteiinia 45 g 359 g
Rasvaa 41 g 326 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 2 644 21149
Energiaa kcal 632 5055

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.Pese parsakaali ja leikkaa kannat pois. Paloittele kukinnot pienemmäksi. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta. Leikkaa kylmäsavuporo kuutioiksi.Painele pohjataikina pyöreän voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä parsakaali ja porokuutiot piiraspohjan päälle.Kuumenna maito ja sulata juusto siihen. Sekoita munat hieman jäähtyneeseen maitoseokseen.Kaada seos täytteen päälle ja paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5