Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-karpalopiirakka

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

Taikina

100 g
Perunamuusijauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Paprikajauhetta
100 g
Margariinia tai voita
150 g
Kevytranskankermaa
2 rkl
Kylmää vettä

Täyte

400 g
Parsakaalia
1 dl
Kuivattuja karpaloita
150 g
Fetajuustoa
1 dl
Silputtuja tuoreyrttejä
3 dl
Ruokakermaa
3 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina. Nypi yhteen perunamuusijauhe,  jauhot, paprikajauhe ja kuutioitu rasva.

Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali, leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Höyrytä parsakaali pienessä vesimäärässä muutaman minuutin ajan, älä kypsennä hajoavan pehmeäksi. Valuta parsakaali hyvin. Jaa parsakaali ja kuivatut karpalot pohjataikinalle. Murenna päälle fetajuusto ja lisää yrtit.

Yhdistä kulhossa kerma ja kananmunat. Kaada seos täytteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.5.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

253

1058

12,9 g

7,4 g

21,9 g

2,7 g

2,3 g

10,2 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Paprikajauhetta,

100 g Margariinia tai voita,

2 rkl Kylmää vettä,

1 dl Kuivattuja karpaloita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli