Parsakaali-karpalopiirakka

6.5.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaali-karpalopiirakka

Ainekset

10 palaa
Taikina
1 100 g perunamuusijauhetta
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 1 tl paprikajauhetta
4 100 g margariinia tai voita
5 150 g kevytranskankermaa
6 2 rkl kylmää vettä
Täyte
1 400 g parsakaalia
2 1 dl kuivattuja karpaloita
3 150 g fetajuustoa
4 1 dl silputtuja tuoreyrttejä
5 3 dl ruokakermaa
6 3 kananmunaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 245 g
Proteiinia 10 g 103 g
Rasvaa 21 g 208 g
Kuitua 3 g 30 g
Energiaa kJ 1 388 13881
Energiaa kcal 332 3318

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Nypi yhteen perunamuusijauhe,  jauhot, paprikajauhe ja kuutioitu rasva.

Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali, leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Höyrytä parsakaali pienessä vesimäärässä muutaman minuutin ajan, älä kypsennä hajoavan pehmeäksi. Valuta parsakaali hyvin. Jaa parsakaali ja kuivatut karpalot pohjataikinalle. Murenna päälle fetajuusto ja lisää yrtit.

Yhdistä kulhossa kerma ja kananmunat. Kaada seos täytteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5