Parsakaali-fetasalaatti

20.9.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaali-fetasalaatti

Ainekset

2 annosta
1 300 g parsakaalia
2 2 rkl oliiviöljyä
3 0,5 tl suolaa
4 mustapippuria
5 2 paahtoleipäpalaa
6 0,25 dl mustia oliiviviipaleita
7 50 g (kevyt)fetajuustoa
8 2 rkl persiljaa
Kastike:
1 0,25 dl oliiviöljyä
2 1 rkl punaviinietikkaa
3 1 tl ruokosokeria
4 suolaa
5 mustapippuria
Lisäksi:
1 0,5 ruukkua rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 32 g
Proteiinia 12 g 25 g
Rasvaa 32 g 64 g
Kuitua 4 g 9 g
Energiaa kJ 1 679 3358
Energiaa kcal 402 803

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, parsakaali, suola ja mustapippuri kulhossa. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja paahda keskitasolla 15 minuuttia. Leikkaa paahtoleipäpalat kuutioiksi, lisää parsakaaliseokseen ja jatka paahtamista 10 minuuttia. Valuta oliiveista liemi ja murustele feta. Hienonna persilja. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Asettele tarjoiluvadille ensin rucolaa ja sen päälle parsakaalisalaattia. Pirskota päälle salaatinkastiketta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: feta fetajuusto parsakaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5