Parsakaali-avokadoleivät

27.12.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaali-avokadoleivät

Avokado saa seuraksi parsakaalia paahtoleivän päällä. Ruokaisan leivän mehevöittää rucolapesto.

Ainekset

4 annosta
1 8 moniviljapaahtoleipää
2 300 g parsakaalia
3 2 avokadoa
4 1 limetin mehu
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
Rucolapesto
1 1 dl rucolasalaattia
2 0,5 dl pinjansiemeniä
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 dl parmesaaniraastetta
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 0,5 dl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 113 g
Proteiinia 15 g 59 g
Rasvaa 35 g 141 g
Kuitua 9 g 35 g
Energiaa kJ 2 047 8187
Energiaa kcal 489 1957

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista rucolapesto. Mittaa salaatti, pinjansiemenet, murskattu valkosipulinkynsi ja parmesaaniraaste sekä mausteet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää öljyä pienissä erissä kunnes kastike on notkeaa.

Paloittele parsakaali ja keitä vähässä vedessä kannen alla noin 5 minuuttia tai kunnes varsiosat ovat pehmeitä. Huuhtele kylmällä vedellä.

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja sekoita limetinmehun ja mausteiden kanssa. Sekoita joukkoon parsakaalit. Levitä paahdetuille leiville rucolapestoa ja päälle parsakaali-avokadoseosta.

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5