Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi
30 min

Nappaa talteen!
Tuhdista kasvishodarista kurkistaa uunissa rapeaksi paistettu vihreä parsa. Viimeistele keväinen hot dog -herkku salaatilla, yrteillä ja ihanalla parmesaanimajoneesilla.
| 4 kpl | hot dog -sämpylää |
| 4 - 8 kpl | salaatinlehteä |
| 1/2 kpl | ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa) |
| Parsat | |
|---|---|
| 8 kpl | vihreää tankoparsaa |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | (1 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1 rkl | öljyä |
| Parmesaanimajoneesi | |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 tl | chilikastiketta |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat muovipussiin, mittaa jauhot joukkoon ja jauhota parsat pussia kevyesti ravistellen.
- 2.
Riko kananmuna isolle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Raasta juusto toiselle lautaselle. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.
- 3.
Pyöritä parsat kananmunassa ja kuorruta korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Paista uunissa rapeiksi 12–15 minuuttia.
- 4.
Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa.
- 5.
Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Jaa salaatit, yrtit ja lämpimät parsat hodareihin.
Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi
arvosana4/5
30 min
Tuhdista kasvishodarista kurkistaa uunissa rapeaksi paistettu vihreä parsa. Viimeistele keväinen hot dog -herkku salaatilla, yrteillä ja ihanalla parmesaanimajoneesilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | hot dog -sämpylää |
| 4 - 8 kpl | salaatinlehteä |
| 1/2 kpl | ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa) |
Parsat | |
| 8 kpl | vihreää tankoparsaa |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | (1 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1 rkl | öljyä |
Parmesaanimajoneesi | |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 tl | chilikastiketta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat muovipussiin, mittaa jauhot joukkoon ja jauhota parsat pussia kevyesti ravistellen.
Määrä Ainesosa 8 kpl vihreää tankoparsaa 1/2 dl vehnäjauhoja - 2
Riko kananmuna isolle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Raasta juusto toiselle lautaselle. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 50 g (1 dl) emmentaljuustoraastetta 1 dl korppujauhoja 1 tl provencale-yrttiseosta - 3
Pyöritä parsat kananmunassa ja kuorruta korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Paista uunissa rapeiksi 12–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä - 4
Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruunan mehu 1 1/2 dl majoneesia 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta 2 tl chilikastiketta - 5
Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Jaa salaatit, yrtit ja lämpimät parsat hodareihin.
Määrä Ainesosa 4 kpl hot dog -sämpylää 4 - 8 kpl salaatinlehteä 1/2 kpl ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)
Vinkki: Kokeile parsan paikalle broccolinia eli varsiparsakaalia.
Ravintosisältö
512
Energiaa kcal
2144
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
512
Energiaa kcal
2144
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa), 1 tl Provencale-yrttiseosta, 0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta, Sitruunan mehu, 2 tl Chilikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























