Paraisten piparkakut

7.1.2005
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paraisten piparkakut

Ainekset

1 1,5 dl siirappia
2 2,5 dl sokeria
3 250 g leivontamargariinia
4 2 rkl piparkakkumaustetta
5 2 munaa
6 0,5 tl suolaa
7 1,5 tl soodaa
8 0,5 kg (runsas 8 dl) vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 719 g
Proteiinia 66 g
Rasvaa 217 g
Kuitua 18 g
Energiaa kJ 21382
Energiaa kcal 5110

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Jäähdytä seos ja vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen edelleen vatkaten munat ja lopuksi jauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja tasapäiset lusikalliset soodaa. Nosta taikina kovettumaan seuraavaan päivään asti.Kaaviloi siitä sitten levy, josta otat haluamasi muotoisia piparkakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä piparkakut uunin keskiosassa 175 asteessa. Pellillisen kypsymisaika on noin 7 minuuttia. Ole tarkkana, sillä piparkakut ovat ohuita ja palavat helposti!

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5