Papu-pekonipihvit

29.12.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Papu-pekonipihvit

Papuja ja pekonia sisältävät texmex-makuiset pihvit täyttävät ja maittavat. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (140 g) pekonia
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 prk (400 /240 g) kidneypapuja suolaliemessä
5 1 prk (285 /175 g) esikeitettyjä kikherneitä
6 2 kananmunaa
7 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
8 ripaus suolaa
9 ripaus mustapippuria
Paistamiseen
1 öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 68 g
Proteiinia 18 g 72 g
Rasvaa 20 g 81 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 348 5391
Energiaa kcal 322 1289

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Saksi tai pilko pekonit pieniksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda pekoni rapeaksi kuivalla pannulla. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sipulit. Kääntele hetki.

Siirrä seos monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Huuhtele ja valuta pavut ja herneet hyvin. Lisää koneeseen munien ja mausteiden kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.

Taputtele massasta kostutetuin käsin pihvejä. Paista öljyssä tavallisella tai ohukaispannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kikherne pavut pekoni pihvi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5