Papu-minestronekeitto ja pistoutahna

30.9.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Papu-minestronekeitto ja pistoutahna

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 palsternakka
3 3 porkkanaa
4 1,5 l vettä
5 1 kasvisliemikuutio
6 0,5 tl suolaa
7 2 prk (à n. 400 g) säilöttyjä papuja tai kikherneitä
8 1 dl pienikuviollista pastaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria
Pistou
1 1 - 2 valkosipulinkynttä
2 ripaus suolaa
3 0,5 ruukkua basilikaa
4 0,5 dl kuorittuja manteleita
5 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 185 g
Proteiinia 22 g 86 g
Rasvaa 18 g 71 g
Kuitua 18 g 74 g
Energiaa kJ 1 812 7250
Energiaa kcal 433 1733

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi sipuli, palsternakka ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvikset, liemikuutio ja suola. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää valutetut säilykepavut ja pasta. Keitä vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.Valmista keiton kypsyessä pistou. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä ne tehosilppuriin. Lisää suola, revityt basilikanlehdet ja mantelit. Pyöräytä karkeaksi. Lisää öljy ja pyöräytä tahnaksi. Tarjoa pistou-keiton kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pavut
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5