Papu-aurinkokuivattutomaattitahna

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Pavuista ja aurinkokuivatuista tomaateista tehty maukas tahna maistuu leivän päällä, salaatin lisäkkeenä tai vaikkapa uuniperuna-aterialla. Siirrä valmis tahna suoraan tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Tahna säilyy noi neljä päivää jääkaapissa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400/ 265 g) esikeitettyjä ruskeita papuja
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkltomaattisosetta
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklsitruunamehua
3/4 tljauhettua korianteria
1/2 tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja valuta purkkipavut. Soseuta pavut tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

    Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi levittyväksi tahnaksi. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Levite säilyy noin 4 päivää jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattisosetta, Valkosipulinkynttä, 2 rkl Sitruunamehua, 0,75 tl Jauhettua korianteria, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä