Paprikasalaatti

20.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paprikasalaatti

Ainekset

10 annosta
1 8 - 10 eri väristä paprikaa
2 3 - 5 sipulia
3 2 - 4 valkosipulinkynttä
4 1 maustepaprika
5 1 laakerinlehti
6 1 tl kokonaisia mustapippureita
7 0,5 dl öljyä
8 0,5 tl suolaa
9 1 tl sokeria
10 0,5 tl omenaviinietikkaa
11 (persiljasilppua)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 70 g
Proteiinia 2 g 15 g
Rasvaa 5 g 51 g
Kuitua 3 g 29 g
Energiaa kJ 334 3339
Energiaa kcal 80 798

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele paprikat. Poista niistä kannat ja halkaise ne pitkittäin. Poista siemenet tarkasti ja viipaloi kuoret. Tee sama maustepaprikalle.Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paprika- ja sipuliviipaleet, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen ja hauduttaen kunnes sipuli on pehmeää, mutta ei ruskistunutta.Mausta seos suolalla ja sokerilla. Lisää omenaviinietikka ja keitä kunnes seos on mielestäsi sopivan kirpeää. Jos haluat, voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon myös tilkan vettä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: paprika
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5