Papan porkkana-lohipihvit

20.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Papan porkkana-lohipihvit

Maukkaat porkkana-lohipihvit valmistuvat yksinkertaisista aineksista. Helpoilla kuvaohjeilla onnistut varmasti.

Ainekset

4 annosta
1 400 g lohifileetä
2 1 porkkana
3 2 rkl silputtua tilliä
4 0,5 tl suolaa
5 1 kananmuna
6 1 rkl sitruunan mehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 4 g
Proteiinia 20 g 82 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 922 3686
Energiaa kcal 220 881

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Leikkaa kirjolohifilee kuvien 1 ja 2 mallin mukaan.

3. Huuhtele porkkana ja kuori se kuorimaveitsellä. Raasta porkkana raastimen isolla terällä.

4. Leikkaa tilli veitsellä pieneksi silpuksi.

5. Laita lohi, porkkanaraaste ja tilli kulhoon. Lisää suola. Riko kananmuna juomalasiin ja kaada se lohiseokseen. Purista sitruunasta 1 rkl mehua lohiseokseen. Sekoita hyvin. (Kuva 3)

6. Laita leivinpaperi uunipellille. Tee lohiseoksesta 8 samankokoista kasaa leivinpaperille. Muotoile kasat noin 2 cm:n paksuisiksi pihveiksi. (Kuva 4)

7. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä pihvejä 15 minuuttia.

Kuvalliset ohjeet

Papan porkkana-lohipihvit työohje1

1. Laita lohifilee leikkuulaudalla nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä.

Papan porkkana-lohipihvit työohje2

2. Ota toiseen käteen iso veitsi. Laita se kapeassa päässä lihan ja nahan väliin. Työnnä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi.

Papan porkkana-lohipihvit työohje3

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.

Papan porkkana-lohipihvit työohje4

4. Muotoile pihvit leivinpaperille uunipellille.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5