Paimenen piiras

25.9.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paimenen piiras

Ruokaisa shepherd's pie eli paimenen piiras täyttää takuulla nälkäisemmänkin vatsan. Halutessasi voit hyödyntää piirakkaa tehdessä myös edellisen päivän perunamuusin tai bolognesekastikkeen.

Ainekset

6 annosta
1 4 dl maitoa
2 4 dl vettä
3 2 pussia (à 400 g) pakasteperunasoseaineksia (Oolannin)
4 2 rkl voita tai margariinia
5 1 tl suolaa
6 1,5 dl juustoraastetta
Jauhelihaseos
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 porkkanaa
4 1 rkl öljyä
5 1 paketti (400 g) sika-nautajauhelihaa
6 3 rkl tomaattisosetta
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 1 rkl vehnäjauhoja
10 1 dl lihalientä
11 1 dl pakasteherneitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 155 g
Proteiinia 20 g 118 g
Rasvaa 22 g 129 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 584 9506
Energiaa kcal 379 2272

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tarkista pakasteperunamuusiainespussista tarvittavan nesteen määrä.  Kiehauta kattilassa vesi ja maito. Sekoita nesteeseen jäinen perunaseos ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon rasva, suola ja juustoraaste. Nosta syrjään odottamaan.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset pannulle ja anna niiden pehmentyä. Lisää pannulle jauheliha ja anna ruskistua.Sekoita joukkoon tomaattisose, mausteet ja jauhot. Lisää lihaliemi ja jäiset herneet. Nosta pannu syrjään. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle perunaseos.Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5