Pähkinäsolmut

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäsolmut

Ainekset

27 kappaletta
1 5 dl piimää
2 50 g tuorehiivaa
3 2 rkl siirappia
4 2 tl suolaa
5 1 rkl rypsiöljyä
6 2 dl spelttihiutaleita
7 11 dl sämpyläjauhoja
8 1 pussi (200 g) pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 458 g
Proteiinia 4 g 114 g
Rasvaa 6 g 152 g
Kuitua 3 g 72 g
Energiaa kJ 571 15408
Energiaa kcal 136 3683
Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Kaas se kulhoon tai yleiskoneen kuhlhoon, Murenna hiiva piimän sekaan ja lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää hiutaleet ja jauhot. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoilta. Taikinan voi alustaa myös käsin, mutta vaivaamiseen menee hieman enemmän aikaa. Sekoita takinaan rouhittu pähkinä-hedelmäsekoitus.Kohota taikinaa peitettynä vedottomassa paikassa 40 - 60 minuuttia. Kumoataikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 25 - 30 palaan. Rullaa taikinapalat jauhojen avulla pitkiksi ja kapeiksi tangoiksi ja pyöräytä ne solmuiksi. Nosta taikinasolmut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keksitasolla noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5