Pähkinäiset pavut

25.7.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäiset pavut

Pavusta syntyy helppo ja maukas lisäke lihalle ja kalalle. Voit käyttää myös pakastepapuja tuoreiden sijaan.

Ainekset

4 annosta
1 250 g vihreitä papuja
2 2 tl seesamiöljyä
3 2 tl rypsiöljyä
4 1 valkosipulinkynsi
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1 dl suolapähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 17 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 629 2517
Energiaa kcal 150 601

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla noin 1 1/2 dl vettä ja lisää pavut. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä 4 minuuttia. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle öljyt ja paista kunnes pavut saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja pippurilla. Rouhi suolapähkinät ja ripottele papujen joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pähkinä vihreä papu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5