Pähkinäinen suklaamoussekakku

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäinen suklaamoussekakku

Ainekset

Pohja
1 125 g voita
2 3,5 dl vehnäjauhoja
3 3 rkl sokeria
4 1 dl jauhettua hasselpähkinää
5 2 rkl kaakoajauhetta
6 1 keltuainen
7 2 rkl vettä
Täyte
1 250 g tummaa suklaata
2 3 keltuaista
3 3 dl vispikermaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 305 g
Proteiinia 64 g
Rasvaa 358 g
Kuitua 36 g
Energiaa kJ 19520
Energiaa kcal 4665

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää viileässä noin puoli tuntia.Kauli taikina kelmun avulla ja levitä voideltuun halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan. Aseta taikinan päälle kevyesti leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Kypsennä pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. poista varovasti herneet ja paperi. Kypsennä pohjaa vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen sekä 1/2 dl vispattua kermaa.Anna jäähtyä 15 minuuttia. Lisää loppu kermavaahto (2 1/2 dl) kevyesti käännellen. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Koristele suklaalastuilla tai kermavaahdolla.

Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5