Pähkinäinen suklaamoussekakku

arvosana5/5

(2)arviota
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

125 gvoita
3 1/2 dlvehnäjauhoja
3 rklsokeria
1 dljauhettua hasselpähkinää
2 rklkaakoajauhetta
1 kplkeltuainen
2 rklvettä

Täyte

250 gtummaa suklaata
3 kplkeltuaista
3 dlvispikermaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita pehmeän rasvan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää viileässä noin puoli tuntia.Kauli taikina kelmun avulla ja levitä voideltuun halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan. Aseta taikinan päälle kevyesti leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Kypsennä pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. poista varovasti herneet ja paperi. Kypsennä pohjaa vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen sekä 1/2 dl vispattua kermaa.Anna jäähtyä 15 minuuttia. Lisää loppu kermavaahto (2 1/2 dl) kevyesti käännellen. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Koristele suklaalastuilla tai kermavaahdolla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä