Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti

21.8.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti

Tee herkullinen lisäkesalaatti keräkaalista. Mausta kaali mm. hunajalla, anna tekeytyä hetki, ja lisää joukkoon puolukoita ja pähkinärouhetta. Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti maistuu kalan, lihan tai kasvisten kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g keräkaalia
2 0,75 tl suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
4 0,75 dl oliiviöljyä
5 0,5 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
6 1 rkl juoksevaa hunajaa
7 2 dl puolukoita
8 1,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 49 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 37 g 148 g
Kuitua 9 g 36 g
Energiaa kJ 1 701 6805
Energiaa kcal 406 1626

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kaali ja suikaloi se ohueksi. Siirrä kaali kulhoon ja lisää suola, pippuri, öljy, etikka ja hunaja. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai jääkaapissa peitettynä pari tuntia. Lisää puolukat ja pähkinät. Tarjoa kalan, lihan tai kasvisten lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5