Pähkinäinen herkkusienilasagne

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäinen herkkusienilasagne

Ainekset

6 annosta
1 9 lasagnelevyä
2 400 g tuoreita herkkusieniä
3 150 g pakastepinaattia
4 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
5 70 g saksanpähkinöitä
6 2 valkosipulin kynttä
7 2 rkl öljyä tai margariinia
8 1 tl suolaa
9 1 tl hunajaa
Juustokastike:
1 3 rkl margariinia
2 0,75 dl vehnäjauhoja
3 8 dl maitoa
4 0,5 ruukku basilikaa
5 200 g tomaatti-basilika-kevyttuorejuustoa
6 100 g parmesaaniraastetta
7 0,5 prk (à 90 g) vihreää pestoa
8 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 285 g
Proteiinia 20 g 118 g
Rasvaa 34 g 206 g
Kuitua 5 g 31 g
Energiaa kJ 2 418 14506
Energiaa kcal 578 3467

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja viipaloi sienet. Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna basilika. Rouhi saksanpähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva paistinpannulla. Kuullota sieniä, pinaattia ja valkosipulinkynsiä noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää basilika, saksanpähkinät, suola ja hunaja ja siirrä pois liedeltä. Sulata margariini kattilassa juustokastiketta varten. Kiehauta jauhoja rasvassa hetki. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Hienonna basilika ja lisää se yhdessä muiden aineiden kanssa kastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja herkkusienitäytettä. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä noin 45 minuuttia. Peitä halutessasi lasagnen pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jotta pinta ei kuivu liikaa.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5