Pähkinäinen hedelmäkakku

14.11.2005
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäinen hedelmäkakku

Ainekset

14 annosta
1 200 g margariinia
2 2 dl fariinisokeria
3 3 munaa
4 1 dl rusinoita
5 65 g hienonnettua appelsiininkuorta
6 65 g sukaattia
7 1 dl pilkottuja vihreitä ja punaisia kirsikoita
8 3 rkl omenamehua, konjakkia, viskiä tai punssia
9 1 dl hasselpähkinöitä
10 1 tl kanelia
11 0,5 tl neilikkaa
12 3,5 dl vehnäjauhoja
13 1,5 tl leivinjauhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 380 g
Proteiinia 4 g 56 g
Rasvaa 16 g 220 g
Kuitua 2 g 26 g
Energiaa kJ 1 113 15584
Energiaa kcal 266 3725

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä margariini ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen seokseen välillä sekoittaen. Sekoita rusinat ja kuivatut hedelmäpalat sekä 1 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää hedelmäseos, omenamehu sekä hieman rouhitut pähkinät margariini-munaseokseen. Lisää taikinaan mausteet sekä loput jauhot.Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 2 l kakkuvuokaan. Paista kakkua 150 asteessa noin 75 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu enää taikinaa, niin kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5