Pähkinä-suklaamokkapalat

18.12.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinä-suklaamokkapalat

Mokkapalat voi koristella myös pähkinöillä. Tässä ohjeessa suklaamokkapalojen taikinaan tulee hasselpähkinärouhetta ja suklaaleivosten päälle pähkinäseosta.

Ainekset

25 palaa
1 200 g margariinia
2 100 g tummaa suklaata
3 4 kananmunaa
4 2,5 dl sokeria
5 4 dl vehnäjauhoja
6 3 rkl kaakaojauhetta
7 3 tl leivinjauhetta
8 2 tl vaniljasokeria
9 1 pussi (80 g) hasselpähkinärouhetta
10 4 rkl maitoa
Kuorrutus
1 50 g margariinia sulatettuna
2 5 dl tomusokeria
3 5 rkl vahvaa kahvia
4 1 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
1 1 pussi (200 g) pähkinäseosta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 764 g
Proteiinia 4 g 104 g
Rasvaa 15 g 384 g
Kuitua 3 g 71 g
Energiaa kJ 1 158 28962
Energiaa kcal 277 6922

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Lisää hasselpähkinärouhe, suklaa-rasvaseos ja maito. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Taittele leivinpaperiarkin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Nosta uunipellille. Valuta taikina tasaisesti paperivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään 5 minuutiksi.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseos. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5