Paella

30.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paella

Espanjalainen herkku, ruokaisa paella, maistuu maukkaalta myös kylmänä.

Ainekset

6 annosta
1 600 g suikaloitua broileria
2 2 pieneksi pilkottua sipulia
3 2 murskattua valkosipulinkynttä
4 öljyä paistamiseen
5 ripaus cayennenpippuria
6 0,5 tl kurkumaa
7 0,5 tl currya
8 rouhittua mustapippuria
9 5 - 6 dl kanalientä
10 2,5 dl pitkäjyväistä riisiä tai 2 pikariisipussia
11 100 g tuoreita herkkusieniä
12 1 iso punainen paprika
13 110 g mustia oliiveja
14 100 g pakasteherneitä
15 1 prk simpukoita
16 1 dl kuorittuja katkarapuja
17 g sitruunan lohkoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 204 g
Proteiinia 31 g 185 g
Rasvaa 8 g 47 g
Kuitua 3 g 20 g
Energiaa kJ 1 395 8369
Energiaa kcal 333 2000

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista kuumennetussa öljyssä broileri ja sipulit. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. Laske lämpöä ja pane sekaan liemi sekä riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttiaLisää pilkotut herkkusienet, paprikapalat ja oliivit. Kuumenna hetki ja lisää herneet sekä kuoritut katkaravut (jätä katkarapuja koristeluun).Kuumenna simpukat omassa liemessään ja sekoita ne varovasti muiden aineiden joukkoon.Kumoa paella tarjoiluvadille ja koristele sitruunanlohkoilla sekäkatkaravuilla.

Ylijäänyt paella kannattaa peittää jääkaappiin seuraavaa päivää varten, sillä se maistuu herkulliselta myös kylmänä. Uudelleen lämmittäminen ei paellaa paranna.

Teksti:
Kuvat: Timo viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5