Pääsiäisrulla

24.3.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pääsiäisrulla

Ainekset

11 annosta
Kääretorttu
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 2 liivatelehteä
2 2 dl vispikermaa
3 1 prk säilykepersikkakuutioita (400/250 g)
4 1 prk sitruunarahkaa (200 g)
5 0,75 dl mantelirouhetta
6 0,75 dl rusinoita
7 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
1 vispikermaa, säilykemandariineja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 280 g
Proteiinia 6 g 64 g
Rasvaa 13 g 145 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 027 11294
Energiaa kcal 245 2699

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Torttulevyn valmistus

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.

Torttulevyn kumoaminen

2. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.

Kerman vaahdottaminen

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä puolet koristeluun. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Rahka-ainesten sekoittaminen

4. Valuta persikoista liemi. Sekoita rahkan joukkoon persikat, mantelirouhe ja rusinat.

Liivateseoksen valmistaminen

5. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos persikkatäytteeseen ja sekoita. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta kevyesti käännellen.

Täytteen levittäminen

6. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.

Vinkki

Vinkki! Tee leivinpaperista "vuoka" cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Näin saat sen kokoisen vuoan kuin tarvitset ja pelti pysyy puhtaana.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kääretorttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5