Pääsiäisen setsuuri

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pääsiäisen setsuuri

Ainekset

2 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 1 paketti (50 g) tuorehiivaa
3 2 tl suolaa
4 1 tl kuminaa
5 1 tl fenkolia
6 1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
7 2 dl siirappia
8 8 dl vehnäjauhoja
9 7 dl ruisjauhoja
10 25 g huoneenlämpöistä margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 404 g 809 g
Proteiinia 54 g 109 g
Rasvaa 20 g 41 g
Kuitua 38 g 75 g
Energiaa kJ 8 573 17146
Energiaa kcal 2 049 4098

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella vähitellen taikinaan. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä noin tunti. Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Pane vuoat uuniin ja alenna uunin lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä limppu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5