Päärynä-kookospiirakka

1.6.2010
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Päärynä-kookospiirakka

Ainekset

16 palaa
Pohja:
1 4 kananmunaa
2 3 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 200 g leivontamargariinia
5 5 dl vehnäjauhoja
6 2 dl maitoa
7 3 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
1 2 prk päärynäkuutioita mehussa (400/230 g)
Kuorrutus:
1 100 g leivontamargariinia
2 2 dl sokeria
3 2 dl kuohukermaa
4 4 dl kookoshiutaleita

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 747 g
Proteiinia 5 g 86 g
Rasvaa 27 g 429 g
Kuitua 2 g 37 g
Energiaa kJ 1 879 30063
Energiaa kcal 449 7185

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Munien ja sokerin vatkaaminen vaahdoksi

1. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Rasvan sulattaminen

2. Sulata rasva kattilassa.

Kuivien aineiden sekoittaminen

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa.

Pohjan paistaminen

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia puolikypsäksi.

Päärynäkuutioiden valuttaminen

5. Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla.

Kuorrutuksen valmistaminen

6. Mittaa kattilaan margariini, sokeri ja kerma. Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet.

Päärynäkuutioiden levittäminen

7. Nosta piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle.

Kuorrutteen levittäminen

8. Levitä kuorrutus pinnalle. Jatka paistamista 12–13 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5