Paahtopaisti

25.10.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahtopaisti

Paahtopaisti on perinteinen, hitaasti kypsytettävä noutopöydän herkku, joka sopii myös päivällispöytään.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg naudan sisäpaistia
2 1 rkl suolaa
3 1 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 36 g 217 g
Rasvaa 4 g 26 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 774 4643
Energiaa kcal 185 1110

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Ruskista pinta voi-öljyseoksessa halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä. Hiero paistin pintaan mausteet. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada vuoan pohjalle noin sentin verran vettä. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia, kunnes mittari näyttää 60–62 astetta. Tällöin paisti on mehukkaan kypsä. Kääri paisti folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi. Liha kypsyy vielä vetäytymisenkin aikana noin viisi astetta. Leikkaa paisti lihassyitä vasten, poikkisyin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5