Paahdetut pekoniperunat

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Pekoni tuo perunaruokaan makua ja ruokaisuutta. Tarjoa pekoniperunoiden kanssa raikasta salaattia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplperunaa
4 kplpekoniviipaletta
1 tlpaprikajauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Keitä isoimmat puolikkaina ja pienet kokonaisina kypsiksi. Pilko pekonit pieniksi ja paahda pannulla rapeiksi. Nosta pekonimuru syrjään, säästä rasva. Valuta perunat ja höyrytä kuiviksi.

    Lisää kuumat perunat pannulle ja paahda muutama minuutti pekonin rasvassa. Mausta ja ripottele joukkoon pekonimuru.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Paprikajauhetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä