Paahdettu karitsanpaisti ja tumma olutkastike

14.4.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu karitsanpaisti ja tumma olutkastike

Ainekset

5 annosta
1 1,2 kg (noin 1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
2 2 dl lihalientä
Tumma olutkastike
1 1 dl paistolientä
2 2 dl tummaa olutta
3 3 rkl mustaherukkahyytelöä
4 2 dl kermaa
5 1 rkl maissitärkkelysjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 49 g
Proteiinia 68 g 340 g
Rasvaa 58 g 292 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 3 524 17619
Energiaa kcal 842 4211

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paistolientä

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kaada lihaliemi vuokaan. Kypsennä 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Valele paistia liemellä muutaman kerran paiston aikana. Nosta paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään 20 minuutiksi. Mittaa kattilaan paistoliemi, olut, mustaherukkahyytelö ja kerma. Keitä hetki ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla maissitärkkelysjauhoilla ja kiehauta. Poista paistista verkko ja leikkaa liha.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: karitsa lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5