Omenatoscakakku

27.8.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenatoscakakku

Syyssadon omenakakku mehukkaasta omenaraasteesta, jota päällystää toscakuorrutus.

Ainekset

12 annosta
Taikina
1 100 g voita tai margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 1 kananmuna
Täyte
1 1 kg omenia
2 1 rkl sitruunamehua
3 1 dl sokeria
4 2 rkl vehnäjauhoja
Toscakuorrute
1 100 g voita
2 1 dl sokeria
3 100 g mantelilastuja
4 1 rkl maitoa tai kermaa
5 1 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 402 g
Proteiinia 5 g 58 g
Rasvaa 19 g 226 g
Kuitua 2 g 30 g
Energiaa kJ 1 354 16242
Energiaa kcal 324 3882

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle.
Paista kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 25 minuuttia. Keitä toscakuorrutteen aineksia kattilassa muutama minuutti kunnes seos hieman sakenee. Lusikoi seos kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5