Omenataskut

29.12.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenataskut

Omenaleivosten taikinassa on sitruunarahkaa ja täytteessä kanelia. Katso herkullinen leivosohje!

Ainekset

20 kappaletta
Taikina
1 200 g margariinia
2 4,5 dl vehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
Täyte
1 3 omenaa
2 25 g margariinia
3 0,5 dl sokeria
4 1 tl kanelia
Pinnalle
1 1 kananmuna
2 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 329 g
Proteiinia 3 g 59 g
Rasvaa 9 g 188 g
Kuitua 1 g 19 g
Energiaa kJ 680 13598
Energiaa kcal 162 3250

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin.

Huuhtele omenat ja pilko pieniksi. Paista rasvassa sokerin ja kanelin kanssa hetki kunnes omenat pehmenevät. Anna seoksen jäähtyä.

Kauli taikina ja paina pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 10 cm) taikinakiekkoja ja täytä omenatäytteellä. Kostuta reunat ja nipistä esim. haarukalla saumat hyvin kiinni. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivonta omena rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5