Omenastruudeli

21.8.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenastruudeli

Ainekset

14 palaa
Taikina
1 5 dl vehnäjauhoja
2 0,5 tl suolaa
3 1 kananmuna
4 0,5 dl rypsiöljyä
5 1,5 dl kylmää vettä
Voiteluun
1 100 g voita
Täyte
1 3 - 4 hapanta omenaa
2 1 dl saksan- tai hasselpähkinärouhetta
3 1 dl fariinisokeria
4 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
5 1 rkl sitruunamehua
6 2 tl kanelia
7 1 tl jauhettua kardemummaa
8 1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
1 vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 375 g
Proteiinia 4 g 61 g
Rasvaa 15 g 216 g
Kuitua 3 g 46 g
Energiaa kJ 1 102 15422
Energiaa kcal 263 3686

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kylmää vettä, vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Lisää muna, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi. Kuori ja kuutioi omenat pieneksi. Yhdistä kulhossa omenakuutiot ja muut täytteen ainekset.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy voisulalla. Säästä osa voista pinnalle. Levitä täyte taikinalle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele voisulalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes on kypsä. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5