Omenapaistos

20.2.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenapaistos

Ainekset

10 palaa
1 5 dl vehnäjauhoja
2 2 dl sokeria
3 1 tl kanelia
4 225 g margariinia
Täyte
1 1 kg omenoita
2 1 tl kanelia
3 0,5 - 1 dl sokeria
4 1 rkl sitruunanmehua
Pinnalle
1 tomusokeria
Tarjoiluun
1 vaniljajäätelöä tai -kastikettta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 507 g
Proteiinia 4 g 35 g
Rasvaa 18 g 185 g
Kuitua 3 g 27 g
Energiaa kJ 1 611 16112
Energiaa kcal 385 3851

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon 1 tl kanelia, sitruunanmehu ja sokeri. Levitä omenaviipaleet vuokaan. Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.

Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta. Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: omena paistos
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5