Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenakiisseli

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Omenakiisselille pitäisi tehdä ylistyslaulu! Niin helppo ja hienon makuinen jälkiruoka se on – sitruunalla, vaniljalla ja tuoreella inkiväärillä maustettu kiisseli maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Helppo retroherkku valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset

3 kpl
Vihreää omenaa
4 rkl
Sitruunamehua
7 dl
Vettä
1 1/2 dl
Sokeria
1 cm
tuoretta inkivääriä
1/2 kpl
Vaniljatankoa

Suurus

2 1/2 rkl
perunajauhoja
1/2 dl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita sitruunamehu joukkoon.

3 kpl
Vihreää omenaa
4 rkl
Sitruunamehua
2

Kiehauta vesi, sokeri ja inkiväärin pala kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa puolikkaasta siemenet liemeen. Lisää omenapalat sitruunamehuineen. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.

7 dl
Vettä
1 1/2 dl
Sokeria
1 cm
tuoretta inkivääriä
1/2 kpl
Vaniljatankoa
3

Sekoita perunajauhot veteen. Kaada seos ohuena nauhana kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä kiisseli.

2 1/2 rkl
perunajauhoja
1/2 dl
vettä
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.3.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

184

770

43,3 g

38,5 g

1,5 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl Vettä,

1 cm tuoretta inkivääriä,

Vaniljatankoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli