Omena-puolukkalimppu

21.8.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-puolukkalimppu

Leipätaikinaan lisätään puolukoita ja omenaraastetta.

Ainekset

2 kappaletta
1 5 dl piimää
2 50 g tuorehiivaa
3 1 dl tummaa siirappia
4 2,5 tl suolaa
5 0,5 dl rypsiöljyä
6 2 dl puolukoita
7 1,5 dl karkeaa omenaraastetta
8 2 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
9 4 dl ruisjauhoja
10 12 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 412 g 824 g
Proteiinia 57 g 114 g
Rasvaa 36 g 72 g
Kuitua 34 g 67 g
Energiaa kJ 9 342 18683
Energiaa kcal 2 232 4465

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon tai kulhoon. Lisää murennettu hiiva, siirappi, suola ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää puolukat, omenaraaste ja fenkolinsiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja.

Peitä ja kohota tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele kahdeksi limpuksi. Kohota limppuja liinan alla 30–45 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla tai vedä niihin viiltoja terävällä veitsellä. Paista limppuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä ja pohjaan kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä omena puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5