Omena-murupiirakka ja vaniljakastike

25.8.2006
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-murupiirakka ja vaniljakastike

Mehevä omenapiirakka maistuu kotitekoisen vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

20 annosta
Pohja:
1 4 kananmunaa
2 2 dl sokeria
3 2 tl leivinjauhetta
4 5 dl vehnäjauhoja
5 1 dl juoksevaa margariinia
6 1 dl maitoa
Täyte:
1 1,5 l omenoita
Muruseos:
1 50 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 dl kaurahiutaleita
4 1 tl kanelia
5 0,5 tl inkivääriä
Vaniljakastike:
1 4 dl maitoa
2 1 kananmuna
3 2 rkl sokeria
4 2 tl perunajauhoja
5 1 rkl vaniljasokeria
6 2 dl kermaa vaahdotettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 579 g
Proteiinia 4 g 72 g
Rasvaa 7 g 138 g
Kuitua 2 g 30 g
Energiaa kJ 810 16206
Energiaa kcal 194 3873

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Omenapiirakka: Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vaniljakastike: Vatkaa kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä. Jäähdytä kastike välillä sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota kerma ja sekoita se kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: omena piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5