Omena-marenkipiiras

28.8.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-marenkipiiras

Ainekset

8 annosta
1 1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa
Omenatäyte:
1 1 kg omenoita
2 25 g margariinia
3 2 dl sokeria
4 2 tl kanelia
5 0,75 dl rusinoita
6 0,5 dl mantelirouhetta
7 2,5 rkl calvadosia halutessasi
Marenkikuorrute:
1 2 kpl valkuaisia
2 1 dl sokeria
3 suolaa
4 0,75 dl mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 69 g 554 g
Proteiinia 7 g 55 g
Rasvaa 24 g 191 g
Kuitua 4 g 31 g
Energiaa kJ 2 187 17498
Energiaa kcal 523 4182

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina suuren (halkaisija noin 30 cm) voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 25 minuuttia. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri, kaneli, rusinat ja omenakuutiot. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Siirrä levyltä, ja lisää mantelirouhe ja halutessasi calvados. Vaahdota valkuaisia ja suolaa hetki. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelilastut. Kokoa omenapiiras kaatamalla omenatäyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Päällystä mantelimarengilla. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piirasta vielä noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5