Omena-maapähkinäritarit

26.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-maapähkinäritarit

Köyhät ritarit rikastuvat omena-pähkinätäytteellä. Kokeile loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa.

Ainekset

4 annosta
1 2 omenaa
2 4 rkl margariinia
3 2 rkl fariinisokeria
4 0,5 tl kanelia
5 0,5 vaaleaa leipää
6 1 dl maapähkinävoita
7 2 dl maitoa
8 1 kananmuna
9 1 rkl vehnäjauhoja
10 1 tl vaniljasokeria
11 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
Lisäksi
1 4 palloa jäätelöä
2 2 rkl siirappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 218 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 12 g 46 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 1 505 6021
Energiaa kcal 360 1439

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: maapähkinävoita, palloa jäätelöä

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat siivuiksi. Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla, lisää sokeri ja anna sulaa. Laita omenasiivut pannulle ja paista 3–5 minuuttia. Mausta kanelilla.

Leikkaa leipä 8 viipaleeksi. Levitä viipaleille maapähkinävoita.

Lusikoi omenapaistosta puolille leivistä. Jätä muutama lusikallinen omenapaistosta koristeeksi. Paina päälle toinen leipäviipale maapähkinävoilla voideltu puoli omenapaistosta vasten.

Yhdistä kulhossa maito, kananmuna ja vehnäjauhot. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla. Kasta täytetyt leivät munamaidossa.

Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla ja paista omenaritareita molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Leikkaa paistetut ritarit halutessasi viistosti puoliksi tarjolle. Tarjoa lämpiminä jäätelöpallon ja siirapin kera. Lusikoi päälle vielä loppu omenapaistos.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5