Olutpaisti

19.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Olutpaisti

Ainekset

6 annosta
1 1 kg naudan paistia
Marinadi
1 1 pullo tummaa olutta, esim. Tumma Nikolai (0,3 l)
2 1 sipuli
3 3 valkosipulinkynttä
4 1 tl timjamia
5 1 laakerinlehti
6 5 mustapippuria
Paistamiseen
1 2 rkl öljyä tai margariinia
2 1 tl suolaa
3 mustapippuria
Kastike
1 4 dl paistin lientä
2 1 rkl soijakastiketta
3 1 rkl hunajaa tai sokeria
4 1 dl kermaa
5 tummaa suurusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 50 g
Proteiinia 40 g 239 g
Rasvaa 11 g 66 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 274 7641
Energiaa kcal 304 1826

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane paisti kulhoon ja lisää olut, kuutioitu sipuli, valkosipulit ja mausteet. Peitä kannella ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä paistia muutaman kerran. Nosta paisti liemestä ja kuivaa hyvin. Ruskista paisti kauttaaltaan hyvin padassa ja sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pataan marinadi ja hauduta paistia miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia. Käännä paistia välillä. Nosta kypsä paisti padasta ja kiedo folioon.

Kastike

Siivilöi ja mittaa paistoliemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Lisää mausteet ja kerma ja suurusta sopivaksi kastikkeeksi. Tarjoa lisänä perunoita ja kasviksia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5