Olutmarinoidut ribsit

13.5.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Olutmarinoidut ribsit

Mausteisessa olutliemessä marinoitu ja uunissa haudutettu kylkirivi saa paahteisen pinnan ja savuisen aromin grillin hehkussa.

Ainekset

6 annosta
1 2 kg porsaan ribsejä (maustamaton)
Olutmarinadi
1 3 valkosipulinkynttä
2 4 dl tummaa olutta tai lageria
3 4 rkl ketsuppia
4 2 rkl sinapia
5 2 rkl tomaattipyreetä
6 2 rkl fariinisokeria
7 1 rkl worcesterkastiketta
8 2 tl savupaprikajauhetta
9 1 tl suolaa
10 1 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 59 g
Proteiinia 69 g 414 g
Rasvaa 29 g 174 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 2 483 14896
Energiaa kcal 593 3560

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynttä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Tee olutmarinadi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita.
  2. Pane ribsit isoon vahvaan muovipussiin. Kaada marinadi ribsien päälle ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Kääntele pakettia pari kertaa.
  3. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane ribsit uunipellille, kaada päälle puolet marinadista. Säästä loput grillaamista varten. Peitä pelti tiiviisti foliolla. Kypsennä 2–3 tuntia.
  4. Kaada marinadi kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.
  5. Grillaa kylkiriviin herkullinen makupinta välillä marinadilla sivellen.

Olutsuositus: Keskitäyteläinen Saimaa Sun Lager 4,2 % tai Koff Crisp Tumma Lager 0,0 %

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5