Olutleipä

20.11.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Olutleipä

Ainekset

2 kappaletta
1 5 dl tummaa olutta tai kotikaljaa
2 50 g hiivaa
3 2 dl ruisrouhetta
4 1 dl siirappia
5 1 rkl suolaa
6 1 tl jauhettua neilikkaa
7 2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
8 4 dl ruisjauhoja
9 2 dl rusinoita
10 100 g margariinia
11 9 - 10 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 378 g 757 g
Proteiinia 44 g 89 g
Rasvaa 26 g 53 g
Kuitua 36 g 72 g
Energiaa kJ 8 462 16924
Energiaa kcal 2 022 4045

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ruisrouhe, siirappi ja mausteet. Lisää ruisjauhot vispaten. Lisää rusinat, pehmeä rasva ja vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 3 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Jaa taikina kahteen osaan. Leivo paloista jauhotetulla leivinpöydällä kaksi pitkänomaista leipää. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä viillot leipien pintaan. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasossa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä ritilällä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5