Ohrainen punajuuri-possuvuoka

2.3.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ohrainen punajuuri-possuvuoka

Ainekset

4 annosta
1 600 g porsaan ulkofileetä
2 0,5 tl suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
4 1 rkl öljyä
5 2 (300 g) punajuurta
6 2,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
7 7 dl kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
8 1 tl kuivattua timjamia
9 2 dl ruokakermaa
10 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
Päälle
1 persiljaa tai timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 163 g
Proteiinia 42 g 168 g
Rasvaa 48 g 194 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 3 225 12901
Energiaa kcal 771 3083

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista fileeviipaleet kauniin värisiksi öljyssä pannulla. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Lado uunivuokaan vuorotellen ohrasuurimoita, punajuuriraastetta ja fileeviipaleita. Lisää kasvisliemi, timjami ja kerma. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Lisää homejuusto ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä vuoka leivinpaperilla. Lisää nestettä, jos pinta kuivuu. Ripottele päälle silputtua persiljaa tai timjamia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5