Ohra-kaalilaatikko

25.8.2011
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ohra-kaalilaatikko

Ainekset

5 annosta
1 1 kg keräkaalia
2 2 rkl margariinia
3 1 rkl siirappia
4 1 rkl kuivattua meiramia
5 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 4 dl vettä
3 1 sipuli
4 1 rkl öljyä tai margariinia
5 300 g jauhelihaa
6 0,5 tl suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1 - 2 dl kermaa
Vuoan voiteluun
1 1 rkl margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 117 g
Proteiinia 15 g 76 g
Rasvaa 22 g 108 g
Kuitua 6 g 28 g
Energiaa kJ 1 471 7353
Energiaa kcal 351 1757

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali. Sulata margariini pannussa ja kuullota siinä kaalisilppua noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää siirappi, meirami ja suola. Hauduta kaalia ilman kantta pehmeäksi, noin 5 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut pois.Keitä ohrasuurimot kypsiksi vedessä, 10–15 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Sulata rasva pannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty ohra.Voitele uunivuoka ja siirrä puolet kaalista vuoan pohjalle. Levitä päälle jauheliha-ohratäyte ja loput kaalit. Lisää kerma.Kypsennä laatikko 200-asteisen uunin keskitasolla, noin 45 minuuttia tai kunnes laatikon pinta saa kauniin värin. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kaali keräkaali laatikko
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5