Nyhtökorvapuusti

10.9.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nyhtökorvapuusti

Perinteinen korvapuusti saa uuden muodon muhkeana nyhtöpullana.

Ainekset

20 palaa
1 150 g margariinia
2 5 dl maitoa
3 1 paketti (50 g) hiivaa
4 2 dl sokeria
5 1 rkl kardemummaa
6 1 tl suolaa
7 12 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Täyte
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 - 3 rkl kanelia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 825 g
Proteiinia 5 g 95 g
Rasvaa 8 g 167 g
Kuitua 1 g 27 g
Energiaa kJ 1 092 21835
Energiaa kcal 261 5219

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata 150 g margariinia. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot noin 2 dl kerrallaan ja vaivaa lopuksi margariinisula taikinaan. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunti.
  • Ota täytteeseen tuleva margariini pehmenemään.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 2 pitkää leipävuokaa (n. 25 cm). Voit käyttää leivinpaperia vuokiin, silloin niitä ei tarvitse voidella.
  • Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 45 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Vaahdota margariini, sokeri ja kaneli sähkövatkaimella. Levitä vaahto taikinalevylle.
  • Leikkaa levy kuudeksi samanlevyiseksi suikaleeksi. Nosta ne päällekkäin (taikina on löysää ja voi venyä) ja leikkaa pino noin 6 cm:n mittaisiksi paloiksi. Käännä palat niin, että viipalointi näkyy ja jaa palat vuokiin. Kohota liinan alla 15 minuuttia.
  • Paista uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Siirrä lautaselle tai tarjoa vuoasta.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
Avainsanat: lokakuu 2018 pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5