Nyhtökauraleipä

27.8.2016
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nyhtökauraleipä

Nyhtökaura sulautuu nyhtöleipään.

Ainekset

1 kappale
1 1 paketti (250 g) nyhtökauraa
2 3 dl vettä
3 25 g (0,5 pkt) hiivaa
4 1 rkl hunajaa
5 1 tl suolaa
6 7 dl hiivaleipävehnäjauhoja
7 0,5 dl auringonkukansiemeniä
8 0,5 dl rypsiöljyä
Voiteluun
1 voita tai margariinia
Täyte
1 3 dl juustoraastetta
2 3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, persiljaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 252 g
Proteiinia 121 g
Rasvaa 150 g
Kuitua 25 g
Energiaa kJ 11903
Energiaa kcal 2845

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) nyhtökauraa, voita tai margariinia

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna nyhtökaura veitsellä muruiksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola ja puolet jauhoista. Lisää nyhtökaura, siemenet, loput jauhot ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 40 cm). Ripottele levyn päälle juustoraaste ja hienonnetut yrtit. Kauli kevyesti päältä, jotta mausteet tarttuvat taikinaan. Leikkaa levystä ruutuja (10 x 10 cm) taikinapyörällä.
Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (n. 1,5 l). Aseta 3–4 taikinaruutua päällekkäin pinoiksi. Siirrä pinot pystysuunnassa jonoon vuokaan. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5