Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
vegaani kaalilaatikko

Nyhtökaura-kaalilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Muuta perinteinen kaalilaatikko herkulliseksi koko perheen vegaaniruoaksi korvaamalla jauheliha nyhtökauralla. Hauduta syys- ja talvikaalista tehtyä laatikkoa pitkään lempeässä uuninlämmössä. Varhaiskaali kypsyy nopeammin ja silloin uuninlämpö voi olla korkeampi.

Ainekset

1 kg
Kaalia
3 rkl
Öljyä
1 1/2 dl
Esikypsennettyjä ohrasuurimoita
240 g
nyhtökauraa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Siirappia
3 tl
Meiramia
1/4 tl
Mustapippuria
4 dl
Kasvislientä

Pinnalle

1 dl
Korppujauhoja
50 g
margariinia (maidotonta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kypsennä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalit pehmeiksi parissa erässä. Siirrä uunivuokaan ja sekoita joukkoon ohrasuurimot.

1 1/2 dl
Esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1 kg
Kaalia
3 rkl
Öljyä
2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Pane sipulit ja nyhtökaura pannulle. Riko nyhtökaura pienemmiksi paloiksi puuhaarukalla. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää soijakastike, siirappi ja mausteet pannulle ja sekoita hyvin.

1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
240 g
nyhtökauraa
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Siirappia
3 tl
Meiramia
1/4 tl
Mustapippuria
3

Kääntele nyhtökauraseos kaalin joukkoon. Kaada kasvisliemi vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita.

4 dl
Kasvislientä
1 dl
Korppujauhoja
50 g
margariinia (maidotonta)
4

Paista kaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa 1–1 ½ tuntia. Tarjoa pakastepuolukkasurvoksen kera.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 23.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1390

16,7 g

3,7 g

33,8 g

13,0 g

5,8 g

8,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli