
Nyhtökaura-kaalilaatikko
Ainekset
Valmistus
Kypsennä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalit pehmeiksi parissa erässä. Siirrä uunivuokaan ja sekoita joukkoon ohrasuurimot.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Pane sipulit ja nyhtökaura pannulle. Riko nyhtökaura pienemmiksi paloiksi puuhaarukalla. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää soijakastike, siirappi ja mausteet pannulle ja sekoita hyvin.
Kääntele nyhtökauraseos kaalin joukkoon. Kaada kasvisliemi vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita.
Paista kaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa 1–1 ½ tuntia. Tarjoa pakastepuolukkasurvoksen kera.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
332
1390
16,7 g
3,7 g
33,8 g
13,0 g
5,8 g
8,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 tl Meiramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli